Naturen


Copyright © All Rights Reserved.

BØRN NATUR & MOTORIK


Børn skal lære at lege i naturen


Svampe på en rådden træstub, mælkebøtter, uglegylp, snobrød, muslingskaller, rislende vand i bækken, modne brombær, sne, blanke kastanjer og smådyr, man kan fange og studere. Året rundt er naturen fuld af store oplevelser i barnehøjde. Naturen byder os altid velkommen med frisk luft, liv, spænding, sansemættede oplevelser og masser af plads til lege, undersøge, eksperimentere, lære at røre sig på. Verdens største legeplads.


Det er vigtigt at komme ud, for børns naturoplevelser forebygger livsstilssygdomme både hos naturen og hos børnene. Ophold i naturen giver glade, sunde og kloge børn, der vokser op som ansvarsfulde beskyttere og benyttere af naturen. De meget konkrete oplevelser er med til at skabe forståelse, nærhed, empati og samhørighed med naturen. Vores børn skal klædes på, så de i fremtiden kan træffe gode, kloge og rigtige beslutninger omkring vores livsgrundlag, så vi får en rig og mangfoldig natur, et rent og sundt miljø og en bæredygtig verden.


Vi ved, at børn i dag kommer mindre end halvt så meget i naturen, som deres bedsteforældre gjorde. Derfor vil vi gerne have flere naturoplevelser ind i vores privat pasningsordning

Ude-børn er sunde børn . Masse af undersøgelser viser, at børn udvikler sig bedre fysisk, mentalt og socialt i naturen. Det er klart, at naturens positive påvirkning starter tidligt. Kroppen og hjernen udvikles med rivende fart i de første tre leveår, og det lille barn har stor gavn af de stimuli naturen kan give. Ingen indendørs redsskaber kan erstatte de kropslig udfordring og sanseoplevelser uderummet byder på....


Derfor er vi så glad for at kan tilbyde en privat pasningordning der har fokus på naturen og motorik i  børnehøjde. En privat pasningsordning med sunde børn, børn med snavsede hænder, røde kinder og glæden ved at gå på opdagelse i naturen, det er da FANTASTISK !!!!!!


Vi er på kursus 1. gang om året, hvor vi tilegner os mere viden oprettet af Friluftsrådet, hvor anerkendte naturvejledere vil inspirere os til nye aktiviteter i naturen.


Vi er tilmeldt " De grønne spirer " . Grønne spirer er friluftsrådets grønne mærkningsordning for institutioner og privat pasningsordninger.


Vi har det Grønne flag og vi lever efter det grønne flags principper.


Vi udarbejder en årsplan for naturaktiviteter og vi opfylder bestemte kriterier.


  • Børnene kommer ud hver dag
  • Vi kommer på udflugt i naturen hver uge
  • Børnene introduceres til årstiderens skiften, vejr og vind
  • Børnene er med til at plante, så og høste, for at lære fra jord til bordNATUREN